NL |  ENG

      SLECHT ONDERHOUD                                    GOED ONDERHOUD

Een boot is meer dan enkel een caravan op het water. Er zijn veel onderdelen die regelmatig hun onderhoud nodig hebben zodat je kostbaar bezit in een goede staat blijft.

Iedereen weet dat zout water erg corrosief kan zijn. Zoals hierboven afgebeeldt zie je duidelijk de effecten van slecht onderhoud op bepaalde onderdelen. Op deze boot werden de annodes niet vervangen en bleef de boot voor bijna 2,5 jaar onafgebroken in het water liggen. Hierdoor waren de anodes volledig weg en begon de zee als het ware de boot af te breken. Het is een proces van electrolyse zoals bij auto batterijen.

De schade aan de boot ten gevolge van de electrolyse was hier dan ook zeer groot en had perfect voorkomen kunnen worden door het juiste onderhoud en management.

Een mooie sportwagen laat je ook niet graag in weer en wind buiten staan. Je boot kost waarschijnlijk meer dan een sportwagen, en hij staat het hele jaar in zoutwater en door temperatuur wisselingen kan het zeer vochtig worden binnen in de boot. 

Laat je boot daarom goed verzorgen door iemand met kennis van zaken, en laat hem maandelijks luchten, de motoren draaien en controleren op lekken of defecten. Deze kleine extra service zal er voor zorgen dat je lang en veel plezier gaat beleven van je boot en hierdoor zullen eventuele defecten verminderen of sneller opgespoord worden zodat je ten volle kan genieten van je vakantie.

Performance Service: de ideale service voor jou en je boot

Performance 1307 onderhouden door performance service

 

Performance service biedt ook zijn diensten aan voor het onderhoud van je boot.

De aankoop van een boot is één ding, maar het onderhouden hiervan vraagt vaak het werk en advies van specialisten.

Vergelijk de aankoop van je boot met de aankoop van een sportwagen, alleen staat deze sportwagen dag in dag uit buiten in weer en wind en in zout water!  Het gebrek aan onderhoud kan dus op korte tijd zware gevolgen hebben waardoor je eigendom snel in waarde afneemt.

Wij verzorgen je boot alsof het de onze is! 

Van het verplaatsen naar een winterberging, monteren van nieuwe anodes, polishing, spuitwerk, anti-fouling aanbrengen, onderhoud motoren tot diverse herstellingswerken,  wij volgen je boot op tijdens alle werkzaamheden.
Deze voeren we deels zelf uit,  en deels geven we deze uit  in onderaanneming bij lokale door ons goed bevonde en gespecialiseerde bedrijven.

We maken een duidelijk prijsofferte en zorgen ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.  Je kan natuurlijk nooit onder water kijken naar de eventuele toestand van het schip, maar in geval van extra problemen wordt je als eigenaar steeds op de hoogte gehouden en melden we je vooraf indien er zich extra problemen voordoen.

Tijdens onze werkzaamheden nemen we steeds foto’s van de boot zodat je een mooi overzicht krijgt tussen voor en na van je boot. Kortom je kan de werkzaamheden volgen van achter je bureel.  We zijn steeds bereikbaar voor onze klanten, ook na bureeluren en ook in het weekend!  Je gaat immers altijd gebruik maken van je boot tijdens je vakantie en wij zijn er dan in geval van problemen.
Kortom wij zijn jullie persoonlijke assistent van je boot.


 


Wie zijn we en wat doen we?


We zijn hier aan de Côte d'Azur reeds meer dan 20 jaar actief bezig met watersport. Hierdoor hebben we veel kennis op kunnen doen wat betreft de streek, het weer, ... kortom alles wat te maken heeft met varen. We kennen de streek dus erg goed vanaf het land en ook vanuit de zee. Gedurende de laatste jaren hebben onze onderhoudsfirma met boten. Hiermee zijn we reeds meer dan 5 jaar actief in de Golf van St Tropez en regelen we alles voor een mooie vloot van boten tot een lengte van 20 meter voor verschillende eigenaars en van verschillende merken.

(Van Dutch - Performance marine - Princess - Sunseeker - Jeanneau - Beneteau ... ) 

 

Hoe gaan we te werk ?


Buiten het regelwerk zijn er ook een aantal werkzaamheden die we zelf uitvoerden gedurende de laatste jaren (polieren / anti-fouling / elektrische reparaties,...)  Een aantal andere werkzaamheden laten we altijd doen in onderaanneming aangezien het onmogelijk is om op alle gebied werkzaam te zijn (motoronderhoud, spuitwerken, herstellingswerken in polyester, nieuwe baches, bimini's, hoezen, zeilen,...)  

Hierdoor hebben we ons gedurende de laatste jaren met een aantal goede vakmensen kunnen laten omringen die een goede service kunnen leveren.  Aangezien onze onderaannemers hierdoor ook een groter aantal vaste klanten kunnen verkrijgen, krijgen we ook een snellere en betere service dan een individu die alles alleen moet regelen.  Het is namelijk niet altijd eenvoudig om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen tegen het juiste tarief.


In principe kan je het werk aan je boot opdelen in verschillende onderdelen:

* controle van de boot gedurende het jaar ( 2 x per maand )
   - touwen / fenders 
   - stroom voorziening / batterijen
   - ontvochtigers / verwarming
   - motoren laten draaien

* extra controle voor, bij extreme omstandigheden tijdens, en zeker na zwaar weer (controle of de fenders er niet tussen uit geschoten zijn, of de fenders niet eventueel stuk gegaan zijn, of de boten van de buren geen schade kunnen aanrichten, of de bimini of baches niet beschadigd zijn,...)

* regelen van de kraan om de boot in / uit het water te halen voor het jaarlijks onderhoud

* regelen van de communicatie tussen de onderhoudsfirma's ivm. jaarlijks onderhoud
   - aanvraag offertes
   - controle op de uitgevoerde werken

*  communicatie met de capitainerie

*  communicatie met de eigenaars ivm mogelijke problemen en het geplande onderhoud.

Hiervoor hebben we een forfaitair bedrag op jaarbasis of maandbasis.

Voor al het onderhoudswerk laten we altijd een offerte opmaken zodat jullie een gedetailleerd overzicht krijgen van alle kosten.

* onderhoud motor(en)
* antifouling
* werfkosten
* winterstalling
* ....

Hierdoor kunnen jullie zelf bepalen welke werkzaamheden jullie wensen uit te voeren.

Ons doel is om verrassingen te voorkomen, zodat iedereen weet waar hij aan toe is en je als eigenaar je jaarbudget voor de boot goed kan berekenen.

Indien er zich bij het uit het water nemen of tijdens het jaar problemen voordoen met het schip, nemen we eerst een foto / video zodat jullie goed op de hoogte zijn van wat er gebeurt.

 
Kortom, je hebt 1 persoon die alles voor je regelt en die je bezit goed beheert.
Performance 1107
Performance 1107

Aankoop / verkoop boten  

Wens je een nieuwe of 2de hands boot aan te kopen, wij assisteren je in de aankoop van je boot.

Wij gaan mee kijken, doen de testvaart en laten een expertise uitvoeren om het schip te controleren. Ook hebben we vele contacten in de industrie zodat we jullie ook degelijke boten kunnen doorverwijzen. 

Het is helaas niet zo dat een goedkope prijs ook ook overeenkomt met een goede aankoop. 

Laat je bijstaan bij de aankoop en voorkom problemen in de toekomst!