NL |  ENG

Boottocht naar Port Cros 

Port Cros is één van de eilandjes die zich voor de kust van Cavalaire bevinden.

Inderdaad, richting Toulon bevinden zich een aantal eilandjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ze worden ook wel eens "de gouden eilanden" genoemd, "Les Illes d'Or".

Port Cros is 1 van de kleinere eilandjes van deze groep.  Er zijn geen verharde wegen en er rijden ook geen auto's op rond.

We vertrekken in de haven van Cavalaire, waar we oversteken naar het eiland Port Cros.  De oversteek duurt ongeveer een 30 minuten.   Misschien kom je nog een dolfijn tegen onderweg!

Eénmaal in de haven van Port Cros waan je je niet meer in Frankrijk, maar op een of ander Caribisch eiland.  De palmbomen wuiven je tegemoet van zodra je het kleine haventje van Port Cros binnenvaart.

In het dorpje bevinden zich enkele zeer goede restaurantjes die allemaal gekend zijn voor hun visgerechten.  Port Cros ligt namelijk in Frankrijks grootste natuur reservaat.  Er mag niet gevist worden, enkel de locale vissers mogen hier beperkt hun vangst boven halen.

Dit maakt Port Cros dan ook zeer uniek voor wat berteft het onderwater leven.  Vele duikclubs, duikverenigingen, duikers of snorkelaars komen dan ook naar hier om te kunnen genieten van het onderwater leven.

Echte duikers kunnen ook een keer een kijkje nemen in wat we aanbieden onder duikvakanties.

Aan de achterkant van het eiland bevindt zich nog de baai van Port Man, die zeker en vast de moeite is om even op anker te gaan.  Er is steeds hel blauw water, waar je de vissen gewoon ziet zwemmen vanuit de boot.

Port Cros is gewoon een onvergetelijke vakantie ervaring !

prachtig uitzicht
prachtig uitzicht
Port Cros
Port Cros
een van de verlaten stranden
een van de verlaten stranden